Varför och till vad används byggkalkyler?

Det är bra att göra en byggkalkyl innan ett annat arbete görs för att skapa en mycket bättre planering, men även en bra framförhållning som man kan hålla sig till. Oftast har ett företag som arbetar med byggkalkyler en gedigen kunskap inom bland annat kalkylering enbart i byggbranschen. Genom att göra en beräkning som är grundlig och även kalkyler som är genomarbetade brukar både entreprenörer, byggherrar samt byggkonsulter att på ett effektivt sätt kunna planera sitt projekt.

Vem kan anlitas för byggkalkyler?

Det finns en rad olika företag som kan hjälpa med olika typer av byggkalkyler. Det är som allting annat, marknaden är full av olika val och det gäller att hitta det som passar en bäst. Ett tips på bra företag som kan anlitas och som kan hjälpa är att gå in och kika på följande länk http://www.bkkonsulter.se/vara-tjanster/kalkyler och höra av sig till företaget. På det sättet kommer det göra sitt yttersta för att hjälpa dig!

Företag som arbetar med byggkalkyler erbjuder

Det finns olika erbjudande som ett företag som arbetar med byggkalkyler kan erbjuda och det vanligaste är följande kalkyltjänster:

  • I det relativt tidiga projekteringsskedet kan kostnadsbedömningar erbjudas
  • För olika beslut, så som styrelse- och investeringsbeslut, kan budgetkalkyler göras som kan användas som underlag
  • Åt byggentreprenör kan det göras anbudskalkyler
  • I alla de olika projektstadier kan kontinuerliga uppföljningskalkyler erbjudas
  • I upphandlingsskedet kan avstämnings- samt kontrollkalkyler göras för att användas
  • Olika förfrågningar som behöver kännas till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *