Persienner – ett praktiskt sol- och insynsskydd

Persienner är ett både praktiskt och snyggt sol- och insynsskydd. Med persienner i fönstren kan man släppa in precis så mycket solljus man vill, få rummet mörkt för natten och även få skydd mot insyn. En persienn består av lameller i horisontalläge som hålls ihop med ett stegband. Med en draglina dras persiennen upp och ner och med en vridstång vinklar man lamellerna för att släppa in önskad ljusmängd. Vill man ha det bekvämt finns det även motordrivna persienner.

Många olika persiennmodeller
Persienner finns i många olika modeller, material och färger. En mellanglaspersienn är monterad mellan fönsterbågarna i två- eller treglasfönster och en frihängande persienn är monterad på insidan av fönsterbågen så den hänger fritt. Lamellerna finns i material som aluminium, trä och bambu och vanliga bredder är 25 och 50 millimeter. Interiörpersienner är tänkta som en snygg inredningsdetalj som piffar upp rummet. Fasadpersienner sitter på fönstren på utsidan av huset och passar bäst då det är stora fönsterpartier.

Tillbehör till persienner
Det finns många företag som erbjuder persienner i Stockholm, och där kan man även skaffa persienntillbehör om någon del behöver bytas ut. Det kan till exempel gälla linor, vridstång, stegband och snörlås. Man kan också passa på att titta på vad det finns för andra typer av solskydd för fönster, såsom markiser, rullgardiner, lamellgardiner och plisségardiner, för att se vad som passar bäst till ens eget hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *